Підписатися на RSS

ДЕНЬ ВИШИВАНКИ

У культурі практично будь-якого народу є речі, які яскраво відображають його особливу національну традицію. Вишиванка - яскравий приклад і підтвердження цьому. Історія вишиванки своїми витоками сягає в незапам’ятні часи. Ще за свідченням знаменитого давньогрецького історика, географа і мандрівника Геродота, елементами вишиванки був прикрашений одяг скіфів, які проживали в наших землях в період VIII ст. до н. е. - IV ст. н. е.

День вишиванки - відносно нове народне свято, покликане к сприянню єдності і культурного відродження всього багатонаціонального українського народу. Воно відзначається в третій четвер травня.

Ідея свята належить звичайній студентці Чернівецького національного університету Лесі Воронюк. Вона ще в 2006 році запропонувала своїм одногрупникам прийти в університет в якийсь із днів у вишиванках. І вони це зробили не тільки в 2006-му році, а й після цього. День вишиванки почали відзначати вже майже по всій Україні і не тільки. Так і почалася традиція, яка підкорила всю Україну і величезну діаспору нашої країни.

Головною метою цього дня є збереження українських національних цінностей та їх популяризація. Це прекрасний варіант, який нікого ні до чого не зобов'язує, але настільки цікавий, що залучає безліч людей. Навіть світові зірки в цей день одягають вишиванки.

Кожного року учні нашої школи теж долучаються до цього свята. Діти читають вірші про вишиванку, малюють вишиванки.

Учителі знайомлять дітей з кольорами та орнаментом на вишиванках, значенням кольорів вишивок, особливостями орнаменту вишиванок різних регіонів України

Кiлькiсть переглядiв: 100