Підписатися на RSS

Уряд ухвалив новий держстандарт початкової освіти

Кабінет Міністрів України 21.02.2018 року ухвалив рішення про прийняття державного стандарту початкової школи, який визначає, чому навчатимуть дітей з 1 вересня 2018 року.

Документ містить вимоги до обов’язкових результатів навчання і компетентностей здобувачів початкової освіти.

За словами міністра освіти Лілії Гриневич, у державному стандарті закладено, що саме дитина має знати, вміти, розуміти після завершення чотирьох перших класів.

Стандарт поділено на 9-ть освітніх галузей: мовно-літературна (українська мова та література; мови та літератури відповідних корінних народів та національних меншин, іншомовна освіта), математична, природнича, технологічна, інформатична, соціальна і здоров’язбережна, громадянська та історична, мистецька і фізкультурна.

У цьому документі міститься Базовий навчальний план– тобто кількість годин, відведена на вивчення тої чи іншої освітньої галузі в кожному класі початкової школи. У Стандарті є чотири Базових навчальних плани– для шкіл з українською мовою викладання, шкіл знавчанням мовою відповідного корінного народу або мовою національної меншини і відповідні навчальні плани для спеціальних закладів освіти чи груп

Кiлькiсть переглядiв: 125